+muffinki milky way, MUFFINKI MUFFINY CUPCAKES
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Na 6 cupcake'ów:1 jajo3 batoniki milky way, pokrojone2/3 szklanki mški1/3 szklanki cukru ( lub mniej)40 g masła + 2 łyżki1/3 szklanki malanki/kefirupół łyżeczki proszku do pieczenia1/8 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliKrem:2 batoniki milky way, pokrojone125 ml mietanki 30%łyżka masłatrochę ponad 1/2 szklanki mleka w proszku4 łyżki cukru pudru40 g masła ucieramy na puszystš masę z cukrem. Dodajemy jajo i jeszcze chwilę ucieramy.W międzyczasie w małym rondelku, najlepiej teflonowym umieszczamy batoniki i 2 łyżki masła. Na małym ogniu podgrzewamy, aż batoniki połšczš się z masłem. Ups! Czyżby ulepek? Najlepszy dowód na to, ile cukru pakujš w te slodycze. icon_smile.gif Tak więc nie czekajcie aż ostygnie i stwardnieje (jak ja), tylko ciepłš, gęstš masę powoli łšczcie z masš malanš, cišgle miksujšc.Teraz dodajemy mškę z proszkiem i sodš, na zmianę z malankš. Najlepiej skończyć na mšce. Po każdym dodaniu miksujemy.Ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach. Studzimy.I czas na krem.mietankę z masłem podgrzewamy. Do goršcej dodajemy batoniki i często mieszajšc, na bardzo małym ogniu roztapiamy. Wszysko musi ładnie się połšczyć. Goršcš miksturę przelewamy do miski i dodajemy mleko w proszku. Miksujemy na gładkš masę i odstawiamy na kilkanacie minut do zgęstnienia.krem milky wayPo tym czasie wmiksowujemy cukier puder.Rozsmarowujemy na muffinkach / ciecie. Na czubek można położyć kawałki batoników.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]