Łabędzi puch, Ciasta ŁATWE I PROSTE i inne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

/Łabędzi puch/

Upiecz biszkopt. .
Biszkopt przekroić na pół. Nałożyć więcej niż połowę masy kremowej.
Przykryć drugim biszkoptem i nałożyć pozostałą masę.



Składniki: KREM DO ŚRODKA
2 duże czerstwe bułki
3 szklanki mleka
pół szklanki cukru
1 torebka cukru waniliowego
10 dag wiórków kokosowych
kostka masła
kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol


Przepis
Czerstwe bułki zalać dwiema szklankami mleka.
W garnku zagotować szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy.
Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe.
Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż zgęstnieje.
Ostudzić i utrzeć z kostką masła.
Można dodać kieliszek ajerkoniaku.


Składniki: MASA NA WIERZCH
4 łyżki masła
2 łyżki mleka
10 dag wiórków kokosowych
mniej niż pół szklanki cukru


Przepis:
Masło rozpuścić, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier.
Kokos przyrumienić na złoty kolor.
Gdy wystygnie nałożyć na wierzch.
Można polać polewą.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • katek.htw.pl