Jabłecznik od zarti, Kulinaria

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Zarti ..przepis  na  jabłecznik

WITAMPOZWOLIŁEM SOBIE WZIĄC OD CIEBIE PRZEPIS NA SZARLOTKĘ A W REWANŻU ZOSTAWIAM MÓJPOZDRAWIAM...

jabłuszka na biszkopcie pod kokosem... Biszkopt: 5 jaj; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 3/4 szklanki mąki tortowej; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy i ubijać do czasu, aż cukier się rozpuści. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie dodać przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i piec w temperaturze 1800C na złoty kolor (około 25 minut). Jabłka: 8 niezbyt twardych jabłek obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Z dwóch jabłek ugotować 1 l kompotu. Połówki z 6 jabłek rozłożyć na upieczonym letnim biszkopcie. Masa: 1 l ugotowanego kompotu; 2 budynie śmietankowe; 2 galaretki cytrynowe; Wykonanie: Budynie rozrobić w 1 szklance wody. Zagotować kompot i dodać rozpuszczone budynie, zagotować. Do gorącej masy wsypać galaretki i dobrze wymieszać. Ciepłą masę wylać na biszkopt z jabłkami. Polewa kokosowa: 15 dkg margaryny Kasia; 15 dkg wiórków kokosowych; 2 jajka; 1/4 szklanki cukru kryształu; Wykonanie: Margarynę rozpuścić, wsypać wiórka kokosowe. Jajka z cukrem ubić na pianę, wymieszać je z lekko przestudzoną margaryną z kokosem. Polewę rozsmarować delikatnie na ciepłej masie budyniowej. Ciasto zapiec na złoty kolor

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • katek.htw.pl