Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim, przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

20-30 dkg świeżego fileta z łososia

20 dkg mrożonego szpinaku

5 - 10 dkg sera feta

1 łyżka śmietany

sól,pieprz,gałka muszkatołowa

troszkę soku z cytryny

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

1 jajko

Na patelnię wrzucić szpinak, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i podsmażyć. Dodać sól,pieprz,gałkę muszkatołową,sok z cytryny,śmietanę i jeszcze chwilę podsmażyć. Odstawić do wystygnięcia.

   Filet z łososia podzielić na dwa kawałki,skropić sokiem z cytryny i posolić. Ciasto francuskie podzielić na dwie części i ponacinać pod ukosem tak jak na zdjęciu.

  Na środek ciasta dać szpinak,na szpinak dać ser feta,a na ser położyć filet z łososia.

  

Całość zapakować w ciasto. Z paseczków ciasta przeplatać warkocz formując kształt ryby. Posmarować jajkiem.

Piec w nagrzanym piekarniku 180-200 stopni ok.30-40 min.Smacznego.

  

 

   

 

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • katek.htw.pl